Sänk priset på SL-kortet istället! (yalla yalla – SL-kort åt alla)

ett rött sl-kort i en handPå medlemsmötet igår beslutade vi om ett uttalande kring priset för att resa med kollektivtrafiken i Stockholm:

Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm anser att en höjning av priset på SL-kortet är helt fel väg att gå om man vill att hela Stockholm, både inner- och ytterstadsområden ska utvecklas i en positiv riktning.

Vi har märkt att många, särskilt unga, som bor utanför tullarna redan idag undviker att ta sig in till arrangemang inne i stan eftersom det är för dyrt att resa. Priset på kollektivtrafiken blir alltså ett reellt hinder för människor att delta på samma villkor.

Det är en allvarlig konsekvens att de som bor längre bort från innerstaden, där mycket av kultur, religion, politik och annat samhällsliv finns, blir mindre delaktiga och att segregationen cementeras. Vi ser en lång rad andra negativa konsekvenser av att kollektivtrafiken nedprioriteras, inte minst i miljö- och klimatfrågorna, där det blir mer och mer attraktivt att välja bilen istället för att resa kollektivt.

Att chockhöja priset på månadskortet med 100 kronor kommer att leda till ännu större utestängning av människor som bor i ytterstadsområden. Vi kräver därför att priset på kollektivtrafiken succesivt sänks!

5 reaktioner på ”Sänk priset på SL-kortet istället! (yalla yalla – SL-kort åt alla)

 1. Nu är det ifs några år sedan jag bodde i SL-området. Men då var det ett jävla gnäll på att sl kortet var för dyrt. Nu som då.

  Utan någon som helst vetenskaplig grund så tror jag att Stockholmarna har den billigaste kollektiv trafiken. Och trots förseningar så fort solen går i moln den bästa kollektiv trafiken.

  Det är möjligt att göteborgarna kan slå er på väder punkten.

  Det finns en massa kultur- och politiskahappenings utan för Sl-området med betydligt dyrare kollektiv trafik och med katastrofalt dåliga anslutningar.

  Sluta gnäll.

  Gilla

  1. Det spelar ju ingen roll om du tycker att det är gnäll. Det spelar heller ingen roll om det är billigt i teorin eller om det skulle kunna gå att cykla de två milen från Rinkeby till vårt möte i stan. För om folk 1. inte gör det och 2. det alltid är människor som bor på vissa ställen som inte gör det, och 3. om människor som bor på vissa ställen också har en viss bakgrund och 4. om det leder till att personer som bor på vissa ställen och personer som har en viss bakgrund inte får jobb och inflytande på samma sätt som dem som bor centralt, eller dem som har råd med både chips, bil och SL-kort så är det ju helt egalt att vi inte BORDE gnälla. Det får de här konsekvenserna och då kan man välja att göra nåt åt det eller fortsätta att stötta den här politiken som bryter sönder samhället. Du är en av dem som väljer hur det blir.

   Gilla

   1. När det gäller era möten. så får väl ni görs som ni gjort på andra ställen i Stockholm. Åk dit eller stötta era partikamrater som redan bor där.
    Sen tror jag att ni har betydligt fler partimedlemmar utan för SL-området. Hur går det för dom men dyrare kollektivtrafik och kanske en buss på morgonen och en tidig eftermiddag?

    Vad det gäller ”vissa” människor med ”vissa” bakgrunder så är det en helt annan politisk fråga. Jag tror inte att ni/vi löser det med gratis SL-kort. Tror det betydligt större förändringar.

    Det jag menade med sluta gnäll var, att bor man i SL-området har man om inte den billigaste kollektiv trafiken så bland det billigaste. Men framför allt har ni någon form av kollektiv trafik.

    Jag är inte emot er politik eller i detta fall er tro jag är emot ”stokholmsgnället”

    Gilla

   2. Vi är en förening för hela Stockholm med medlemmar både från Järva, Botkyrka, Nacka, Farsta och Hässelby, för att det ska funka smidigt för alla behöver vi ha möten centralt, det är liksom det som är poängen med centralt, att det är det som är närmast för alla.

    Jag kommer från Gotland, där har vi landets sämsta kollektivtrafik och det är förstås asjobbigt om man ska in från Fårö på vintern en morgon, men det är ändå en annan sak på flera sätt. Till exempel så går det att på ganska kort väntetid få en hyresrätt inne i Visby, det går inte i Stockholm. Och även om man bor i utkanten av stan så är det aldrig mer än någon kilometer till allt. I Stockholm bor människor många mil bort. Visst är det i princip omöjligt att bo i glesbygden i Sverige utan bil, men det tycker jag inte är något argument för att öka biltrafiken i Stockholm. Dessutom kan man på ställen som Gotland göra fantastiska satsningar som gratis kollektivtrafik för barn & unga, det kommer nog att dröja ett bra tag innan vi ser det i Stockholm…

    Det behövs en massa föreändringar för att inkludera alla medborgare, för att minska segragation, klassklyftor, utslagning och arbetslöshet, det krävs tusen steg, men för att ta dessa tusen steg måste vi börja med det första. Det hjälper verkligen inte att gå baklänges som Alliansen nu gör i Stockholm. Billigare engångsbiljetter och billigare SL-kort är en politisk reform som skulle göra en viktig skillnad för inkluderingen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s