Angående mediedrevet mot Hjärtas ordförande Omar Mustafa

Hej Hjärta-vänner!

Med anledning av det mediala fokus på Hjärtas ordförande Omar Mustafa vill vi hålla våra medlemmar uppdaterade.

Omar var med och grundade Hjärta, och är nu vald till ordförande för Hjärta sedan senaste årsmötet, för att han precis som övriga Hjärtamedlemmar vill arbeta för våra hjärtefrågor antirasism och internationell politik. Ett arbete han också driver i sin roll som ordförande i Islamiska Förbundet. Vi stödjer Omar helhjärtat och blev mycket glada då han fick förtroendet av kongressen att väljas in  i partistyrelsen.

Hjärta är en unik förening som har startats i vår övertygelse att mötas över religionsgränser, och att våra socialdemokratiska värderingar går hand i hand med vår respektive religionsbakgrund. Som enskilda personer som har startat Hjärta, och som förening i Tro & Solidaritet, ställer vi oss alla bakom förbundets principprogram och manifest. Punkt 2 i principprogrammet lyder:

”Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etniska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön, ålder eller sexuell läggning, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde. Vi vill ha en värld byggd på solidaritet. Vi ska bära varandras bördor men också dela varandras glädje och framgångar.”

Hela manifestet hittar ni här: http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/arbetar-rorelsen/Broderskapsrorelsen/Dokument/Årsmöte%202012/Manifest%20för%20tro%20och%20solidaritet.pdf

Att Omar inte skulle stå bakom dessa värderingar har förvrängts i media, där osanningar och antaganden har trissats upp och tagit eget liv. Omars bemötande av kritiken kan ni läsa här:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article16584895.ab

Anna Ardin, Hjärtas tidigare ordförande, har här skrivit ett inlägg i debatten om drevet mot Omar:

http://annaardin.wordpress.com/2013/04/13/forklaringen-till/

Senast idag presenterade Expressen uppgifter om Omars inkomst, som varken kan styrkas av Omars deklaration eller någon annanstans. Antingen ljuger de eller så har de tagit fel Omar Mustafa.

Länk till artikeln hittar ni här:

http://www.expressen.se/nyheter/har-gillar-omar-mustafa-extremisterna/

Även Lövén har idag uttalat sig om att Omar måste välja mellan Islamiska Förbundet eller som ledamot i partistyrelsen.

http://www.expressen.se/nyheter/lofvens-budskap-mustafa-maste-valja/

Att be Omar välja partistyrelsen eller Islamiska Förbundet där han i flera år verkat i mängder av antirastiska projekt, dialogsprojekt och för en progressiv utveckling, är samtidigt att säga att dörrar är stängda inom Socialdemorkaterna om du har en muslimsk aktivistbakgrund. Det man hade hoppats från Lövén är att våga ta avstånd från drevet mot Omar, lyfta upp Omars sakliga bemötande av kritiken och peka på de osanningar som just nu pågår i debatten. Att avsätta en av kongressen vald ledamot i styrelsen på grund av ett mediedrev som saknar grund för sin kritik, är högst problematiskt för en demokratisk rörelse, och kommer med stor sannolikhet påverka andra unga muslimers vilja att engagera sig politiskt. Se exempel på Unga muslimers hemsida.

Här är även en annan länk som sammanfattar den huvudsakliga kritiken att bjuda in talare som i annat sammanhang har gjort antisemitiska uttalanden, till Islamiska Förbundets konferens:

Det EXPO inte vill att du ska veta om Omar Mustafa debatten

Använd gärna Hjärta-gruppens mejl om det finns frågor eller oklarheter till det som sker i media just nu. Vi är många som med sorg följer hur en stark och modig antirasists politiska framtid just nu avgörs i en mediadebatt styrd av Expressens rubriker.

Vänligen,

Lovisa Arvidsson

styrelseledamot i Hjärta

2 reaktioner på ”Angående mediedrevet mot Hjärtas ordförande Omar Mustafa

  1. Valiant

    Antirasist , herregud människor . ” Skicka JAS Plan mot ISrael” har han twittrat om , Bjudit in de värsta och mesta fanatiska Islamister som hyllar sharia, kvinnoförtryck, könsstympning, skilda klassrum osv, Klart han skall ut med huvudet före !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s