Stödmanifestation för Omar Mustafa mån kl 17!

Använd gärna den här bilden om du vill!
Använd gärna den här bilden om du vill!

Vi kräver att socialdemokraternas partiledning uttalar att de har förtroende för Omar Mustafa.

De lösa anklagelser mot honom kring att han på något sätt skulle försvara saker som antisemitism, homofobi, kvinnohat stämmer inte. Vi kräver att alla som påstått detta eller hävdat att han gjort uttalanden som stödjer detta ber om ursäkt eller presenterar bevis för att det de påstår stämmer.

Vi kräver även att Expressen och andra medier som bidragit ber om ursäkt för det drev de drivit och för alla de lögner de publicerat.

När? Klockan 17-19

Var? Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen 68

Arrangörer: Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm i samarbete med en massa antirasister på olika ställen inom socialdemokraterna

Anmäl dig gärna på facebook! Klicka här.

Ta gärna med ett plakat för att visa ditt budskap!

9 reaktioner på ”Stödmanifestation för Omar Mustafa mån kl 17!

 1. Dryga Lisa

  Det pågår en avancerad ”damage controll” på Islamiska Förbundets hemsida: vissa (störande?) dokument har tagits bort! Kanske något är på g nu?

  På måndag kan vi kolla om de har en nyinrättad gay-sektion. På tisdag skulle Omar därmed återfå sin plats i s-partistyrelsen.

  Gilla

 2. Lars Flemström

  Jag vet inte längre vad jag ska tro om det här. Det har varit väldigt mycket om och kring Omar Mustafa, men väldigt tunt om på vilket sätt han själv har medverkat och varit medansvarig. Det har ju dessutom i debatten varit många övertoner av islamofobi och allmän religionsfientlighet,

  Jag efterlyser också mer handfasta bevis mot Omar. Detta är hittilss som ett indiciemål. Den misstänkte var på fel plats vid fel tid och i fel sällskap.

  Gilla

 3. Henrik J

  Anna, eftersom du efterfrågar bevis kanske du ska läsa den här artikeln av en troende partikamrat till dig
  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/10/omar-mustafa-m-ste-bek-nna-f-rg-i-homofr-gan
  Det verkar ju faktiskt som att Omar Mustafa åtminstone vid två tillfällen gjort uttalanden som är svåra att förena med socialdemokratiska värderingar runt sexuellt likaberättigande.
  Personligen tror jag att ni har varit naiva. Det är mycket möjligt att Mustafa vill bedriva ett reformeringsarbete bland sina trosfränder. Men i nuläget är det en konservativ organisation som vill se en i huvudsak traditionell, bokstavsenlig tolkning av islam. Vad han själv tycker vet vi ju inte eftersom han inte har lämnat klara besked i de här frågorna. Skulle jag gissa något så är det att han nog kämpar med en kluvenhet i frågan, både personligen och när det gäller att anpassa sig till sina båda sammanhang (det muslimska och det socialdemokratiska). Det är förståeligt, men icke desto mindre måste det väl gå en gräns någonstans?

  Gilla

  1. ja, det är sorgligt, att hon varken ber om ursäkt eller kan sluta påstå saker som inte stämmer. att han gett utrymme för ”de här åsikterna” har Sahlin inte belägg för, utan det är bara ytterligare ett svepande argument. Dålig stil av henne.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s