Seminarium 5/12: om rasism, register och det globala övervakningssamhället

Den svenska polisens etniska registrering av romer avslöjas samtidigt som vi får veta hur CIA och andra säkerhetstjänster runt om i världen samlar in detaljerade personliga uppgifter om nästan hela världens befolkning.

Trots att historien lär oss att övervakningssamhällets faror är störst för de redan diskriminerade, oliktänkande och för religiösa och sexuella minoriteter så är det sällan som kopplingen mellan rasism och övervakningssamhället debatteras och diskuteras. Det vill vi i Hjärta ändra på, och därför bjuder vi in till detta seminarium.

Medverkande är Mattias Gardell (professor i religionsvetenskap, författare till boken Islamofobi) Isak Gerson (nätaktivist och aktiv inom föreningen Telekompaketet/Telecomix som arbetar för ett öppet och fritt nät) och Hans Caldaras (tidigare föreståndare för romskt kulturcentrum som även ingått i regeringens delegation för romska frågor) och Anna Ardin (tf ordf Hjärta).

Arrangör: Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm
Datum och tid: 5 dec kl 17:30 – 20:00
Plats: Sveavägen 68, Stockholm.
Anmälan: Klicka här.

Vi bjuder på smörgåsar & te.

eventet på facebook kan du kommunicera med andra som kommer och bjuda in dina vänner!

En reaktion på ”Seminarium 5/12: om rasism, register och det globala övervakningssamhället

  1. Pingback: Rasism och övervakning | copy is right

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s