EU-migranter utan strumpor

Hjärta har inlett ett samarbete med Frälsningsarméns sociala center i Stockholm, för att uppmärksamma och lindra situationen för EU-migranter på olika sätt. På centret får människor soppa, bröd, en chans att duscha, byta kläder

Många av de hemlösa som besöker centret är romer som kommer från Rumänien. Men över 60 procent är tredjelandsmedborgare, personer med uppehållstillstånd i Italien eller Spanien med medborgarskap i bland annat Nigeria och Marocko. Bland de hemlösa finns akademiker och analfabeter, män och kvinnor, tonåringar och gamlingar. Och väldigt många av dem går barfota i skorna. Centret får en hel del kläder och skor, men nästan inga underkläder donerade från allmänheten.

Ett första projekt har därför varit att samla pengar till strumpor, och samtidigt samla personer intresserade av frågan.

Vi har upprättat Hjärtas akutfond, och behövde 4200 för att köpa ett parti med 2000 strumpor. På bara några dagar fick vi in mer än dubbla den summan: 8775 kronor! Vi hade lovat att köpa in underkläder för ett eventuellt överskott, så just nu för vi samtal med ett par fabriker för att köpa in så många kalsonger och trosor som möjligt för dessa pengar. Kampanjen pågår tills imorgon, så om du vill vara med är det inte för sent!

Inom kort kommer vi att göra ett studiebesök för alla givare och medlemmar i Hjärta.

En reaktion på ”EU-migranter utan strumpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s