Seminarium om asylrätten i Sverige den 24 okt

panel2Tre seminarier och en politisk workshop om hur vi går vidare. För aktivister och politiskt aktiva som vill stärka asylrätten och hitta lösningar för människor på flykt.

Sara Elofsson, asylrättsjurist på Prio Advokatbyrå, inleder eftermiddagen med en överblick av sitt arbete med personliga berättelser från asylsökande hon företrätt för att visa människorna bakom siffrorna och för att ge en bild av hur asylrätten fungerar i praktiken.

Anita D’Orazio, asylrättsaktivist som arbetat för flyktingars rättigheter i otroliga 40 år, och med lag och praxis i 30 av dessa, ger ett historiskt perspektiv på frågan. Anita var bland annat med och startade den första vårdmottagningen för papperslösa och gömda flyktingar i Sverige på 90-talet och blev 2008 utsedd av tidningen Fokus till Årets svensk för sitt arbete för flyktingars rättigheter.

Tatjana Markus, asyl och migrationsrättsexpert som för närvarande arbetar på Migrationsverket redogör avslutningsvis för det aktuella läget i svensk flyktingpolitik och hur de system som finns inom EU fungerar – och inte fungerar.

Och med dessa tre experters föreläsningar i bagaget övergår vi till ett samtal och en workshop. Under ledning av Tanvir Mansur, bland annat krönikör i Metro som ofta skriver om mänskliga rättigheter, ska vi gemensamt utkristallisera konkreta förslag på vad vi kan göra nu, både praktiskt och politiskt att ta vidare i de olika sammanhang de deltagande verkar i.

Tid: 24 oktober kl. 13.30 – 16.30
Plats: Bagarmossens Folkets Hus (Lillåvägen, ta t-banan till Bagarmossen, ta höger förbi Coop och sedan höger igen)
Anmälan: Ej obligatoriskt, men avisera gärna här i eventet
Arr: Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm, Hjärta Sydöst, Tro & solidaritet Stockholm samt ABF.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s